- RIUMA Principal
- Listar por autor
Listar por autor "Fernández-Díaz, Catalina"
Mostrando ítems 1-4 de 4
-
Expresión de genes del sistema inmune innato del lenguado (Solea senegalensis) alimentados con Ulva ohnoi durante la infección con P. damselae subsp. piscicida
Fumanal, Milena; Anguís, Victoria; Núñez Díaz, José Alberto; Domínguez-Maqueda, Marta; Ojeda-Pérez, Isabel; Fernández-Díaz, Catalina; Moriñigo-Gutiérrez, Miguel Ángel; Balebona-Accino, María del Carmen[et al.] (2018-06-13)Las algas son fuente de proteínas y numerosas sustancias biológicamente activas. En el caso del género Ulva, son muy escasos los estudios sobre los efectos en el sistema inmune. En el presente trabajo se ha evaluado la ... -
Modulation of Intestinal Microbiota in Solea senegalensis Fed Low Dietary Level of Ulva ohnoi
Tapia-Paniagua, Silvana Teresa; Fumanal, Milagros Elena; Anguís, Victoria; Fernández-Díaz, Catalina; Alarcón, Francisco Javier; Moriñigo-Gutiérrez, Miguel Ángel; Balebona-Accino, María del Carmen[et al.] (Frontiers, 2019)Gastrointestinal (GI) microbiota has a relevant role in animal nutrition, modulation of the immune system and protection against pathogen invasion. Interest in algae as source of nutrients and functional ingredients for ... -
Respuesta inmune en mucosas de piel y branquias de Solea senegalensis tras la alimentación con una dieta conteniendo Ulva ohnoi (5%)
Di Zeo-Sánchez, Daniel Enrique; Fumanal, Milena; Cerezo Ortega, Isabel M.; Domínguez-Maqueda, Marta; Núñez Díaz, José Alberto; Anguís, Victoria; Fernández-Díaz, Catalina; Moriñigo-Gutiérrez, Miguel Ángel; Balebona-Accino, María del Carmen[et al.] (2019-05-17)Abstract In the search of the improvement of the feeding of the fish in the aquaculture, macroalgae seem to be a promising source of nutrients and bioactive substances. In the case of the genus Ulva, the effect of its ... -
Use of water soluble extracts from ulva sp. by probiotics and fish bacterial pathogens
Tapia-Paniagua, Silvana Teresa; Fumanal, Milena; Fernández-Díaz, Catalina; Clavijo-Frutos, Encarnación; Moriñigo-Gutiérrez, Miguel Ángel; Balebona-Accino, María del Carmen[et al.] (2017-07-20)BACKGROUNDS The potential of seaweeds as dietary components is considered for a wide range of cultured fish species. In this context, Ulva is investigated as a good source of protein, minerals and vitamins. In addition, ...