JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Listar

    Todo RIUMAComunidades & ColeccionesPor fecha de publicaciónAutoresTítulosMateriasTipo de publicaciónCentrosDepartamentos/InstitutosEditores

    Mi cuenta

    AccederRegistro

    Estadísticas

    Ver Estadísticas de uso

    DE INTERÉS

    Datos de investigaciónReglamento de ciencia abierta de la UMAPolítica de RIUMAPolitica de datos de investigación en RIUMAOpen Policy Finder (antes Sherpa-Romeo)Dulcinea
    Preguntas frecuentesManual de usoContacto/Sugerencias
    Listar por autor 
    •   RIUMA Principal
    • Listar por autor
    •   RIUMA Principal
    • Listar por autor

    Listar por autor "Alarcón López, Francisco Javier"

    • 0-9
    • A
    • B
    • C
    • D
    • E
    • F
    • G
    • H
    • I
    • J
    • K
    • L
    • M
    • N
    • O
    • P
    • Q
    • R
    • S
    • T
    • U
    • V
    • W
    • X
    • Y
    • Z

    Ordenar por:

    Orden:

    Resultados:

    Mostrando ítems 1-8 de 8

    • título
    • fecha de publicación
    • fecha de envío
    • ascendente
    • descendente
    • 5
    • 10
    • 20
    • 40
    • 60
    • 80
    • 100
      • Assessment of in vitro postbiotic capabilities of the probiotic Shewanella putrefaciens pdp11 growing under different cultivation conditions containing microalgae dietary supplements widely used in aquaculture. 

        Pérez-Gómez, Olivia; Domínguez-Maqueda, Marta; García-Márquez, Jorge; Tapia-Paniagua, Silvana TeresaAutoridad Universidad de Málaga; Espinosa-Ruiz, Cristóbal; Esteban-Abad, María Ángeles; Alarcón López, Francisco Javier; Moriñigo-Gutiérrez, Miguel ÁngelAutoridad Universidad de Málaga; Balebona-Accino, María del CarmenAutoridad Universidad de Málaga[et al.] (2023)
        Probiotics have been established as potential tools to improve host health and environmental quality in aquaculture. For example,Shewanella putrefaciens Pdp11 (SpPdp11), a strain described as a probiotic for use in aquaculture ...
      • Dietary Effects of a Short-Term Administration of Microalgae Blend on Growth Performance, Tissue Fatty Acids, and Predominant Intestinal Microbiota in Sparus aurata 

        García-Márquez, Jorge; Rico, Rosa Maria; Acién-Fernández, Francisco Gabriel; Mancera, Juan Miguel; López-Figueroa, FélixAutoridad Universidad de Málaga; Vizcaino, Antonio Jesús; Alarcón López, Francisco Javier; Moriñigo-Gutiérrez, Miguel ÁngelAutoridad Universidad de Málaga; Abdala-Díaz, Roberto TeófiloAutoridad Universidad de Málaga[et al.] (MDPI, 2023-02-12)
        Given the potential of microalgae as new aquafeed ingredients, this study focuses on using a blend of microalgae, Tisochrysis lutea, Nannochloropsis gaditana, and Scenedesmus almeriensis, as a dietary ingredient for feeding ...
      • Evaluation of the Combined Administration of Chlorella fusca and Vibrio proteolyticus in Diets for Chelon labrosus: Effects on Growth, Metabolism, and Digestive Functionality 

        García-Márquez, Jorge; Vizcaino, Antonio Jesús; Barany, André; Galafat, Alba; Acién-Fernández, Francisco Gabriel; López-Figueroa, FélixAutoridad Universidad de Málaga; Alarcón López, Francisco Javier; Mancera Romero, Juan Miguel; Martos-Sitcha, Juan Antonio; Arijo-Andrade, SalvadorAutoridad Universidad de Málaga; Abdala-Díaz, Roberto TeófiloAutoridad Universidad de Málaga[et al.] (MDPI, 2023-02-07)
        This study aimed to evaluate the combined effect of dietary Chlorella fusca and ethanol-inactivated Vibrio proteolyticus DCF12.2 (C + V diet) in Chelon labrosus juveniles, highlighting their nutritional, physiological, and ...
      • In vitro assessment of antagonistic activities of isolates from gilthead seabream (Sparus aurata) gastrointestinal tract fed microalgae supplemented diet 

        Domínguez-Maqueda, Marta; Cerezo Ortega, Isabel M.; García-Márquez, Jorge; Alarcón López, Francisco Javier; Martos-Sitcha, Juan Antonio; Mancera, Juan Miguel; Moriñigo-Gutiérrez, Miguel ÁngelAutoridad Universidad de Málaga; Balebona-Accino, María del CarmenAutoridad Universidad de Málaga[et al.] (2021)
        The use of probiotics has emerged as a sustainable alternative to antibiotics in the control of infectious diseases, favouring fish health management, growth performance and feed utilisation, among others. microalgae ...
      • Microalgae and cyanobacteria as microbial substrate and their influence on the potential postbiotic capability of a bacterial probiotic 

        Domínguez Maqueda, Marta; Pérez Gómez, Olivia; García Márquez, Jorge; Espinosa Ruíz, Cristóbal; Cuesta, Alberto; Esteban, Mª. Ángeles; Alarcón López, Francisco Javier; Cárdenas, Casimiro; Tapia-Paniagua, Silvana TeresaAutoridad Universidad de Málaga; Balebona-Accino, María del CarmenAutoridad Universidad de Málaga; Moriñigo-Gutiérrez, Miguel ÁngelAutoridad Universidad de Málaga[et al.] (Wiley, 2024)
        Postbiotics are metabolic by-products from microorganisms that provide health benefits to the host. Their secretion can be influenced by various conditions affecting bacterial metabolism. This study presents a novel ...
      • Microalgal and Cyanobacterial Biomasses Modified the Activity of Extracellular Products from Bacillus pumilus: An In Vitro and In Vivo Assessment 

        García-Márquez, Jorge; Galafat Díaz, Alba; Molina-Roque, Luis; Domínguez-Maqueda, Marta; De las Heras, Verónica; Simó-Mirabet, Paula; Vizcaíno, Antonio J.; Martos-Sitcha, Juan Antonio; Alarcón López, Francisco Javier; Moriñigo-Gutiérrez, Miguel ÁngelAutoridad Universidad de Málaga; Balebona-Accino, María del CarmenAutoridad Universidad de Málaga[et al.] (2024-09-11)
        This study investigates the postbiotic potential of extracellular products (ECPs) from Bacillus pumilus strains cultivated on microalgae-supplemented media. We assessed enzymatic and antimicrobial activities to select ECPs ...
      • Potencial postbiótico de productos extracelulares de bacterias probióticas aisladas del tracto gastrointestinal de dorada (Sparus aurata) 

        Domínguez-Maqueda, Marta; García-Márquez, Jorge; Alarcón López, Francisco Javier; Esteban-Abad, María Ángeles; Moriñigo-Gutiérrez, Miguel ÁngelAutoridad Universidad de Málaga; Balebona-Accino, María del CarmenAutoridad Universidad de Málaga[et al.] (2022)
        Los probióticos en acuicultura son conocidos por sus efectos beneficiosos sobre el tracto digestivo y el sistema inmune en peces cultivados. Sin embargo, debido a los inconvenientes que genera incluir un microorganismo ...
      • Potential postbiotic activities of extracellular products of probiotic bacteria from gilthead seabream gastrointestinal tract 

        García-Márquez, Jorge; Domínguez-Maqueda, Marta; Alarcón López, Francisco Javier; Esteban-Abad, María Ángeles; Moriñigo-Gutiérrez, Miguel ÁngelAutoridad Universidad de Málaga; Balebona-Accino, María del CarmenAutoridad Universidad de Málaga[et al.] (2022)
        Probiotics have been established as a potential tool for improving gut health and environmental quality in aquaculture. However, recent evidence suggests that bacterial viability is not necessary to attain the beneficial-promoting ...
        REPOSITORIO INSTITUCIONAL UNIVERSIDAD DE MÁLAGA
        REPOSITORIO INSTITUCIONAL UNIVERSIDAD DE MÁLAGA
         

         

        REPOSITORIO INSTITUCIONAL UNIVERSIDAD DE MÁLAGA
        REPOSITORIO INSTITUCIONAL UNIVERSIDAD DE MÁLAGA