- RIUMA Principal
- Listar por autor
Listar por autor "Fumanal, Milena"
Mostrando ítems 1-4 de 4
-
Expresión de genes del sistema inmune innato del lenguado (Solea senegalensis) alimentados con Ulva ohnoi durante la infección con P. damselae subsp. piscicida
Fumanal, Milena; Anguís, Victoria; Núñez Díaz, José Alberto; Domínguez-Maqueda, Marta; Ojeda-Pérez, Isabel; Fernández-Díaz, Catalina; Moriñigo-Gutiérrez, Miguel Ángel; Balebona-Accino, María del Carmen[et al.] (2018-06-13)Las algas son fuente de proteínas y numerosas sustancias biológicamente activas. En el caso del género Ulva, son muy escasos los estudios sobre los efectos en el sistema inmune. En el presente trabajo se ha evaluado la ... -
Respuesta inmune en mucosas de piel y branquias de Solea senegalensis tras la alimentación con una dieta conteniendo Ulva ohnoi (5%)
Di Zeo-Sánchez, Daniel Enrique; Fumanal, Milena; Cerezo Ortega, Isabel M.; Domínguez-Maqueda, Marta; Núñez Díaz, José Alberto; Anguís, Victoria; Fernández-Díaz, Catalina; Moriñigo-Gutiérrez, Miguel Ángel; Balebona-Accino, María del Carmen[et al.] (2019-05-17)Abstract In the search of the improvement of the feeding of the fish in the aquaculture, macroalgae seem to be a promising source of nutrients and bioactive substances. In the case of the genus Ulva, the effect of its ... -
Use of in-vivo induced antigen technology to identify bacterial genes expressed during Solea senegalensis infection with Photobacterium damselae subsp. piscicida
Núñez-Díaz, José Alberto; Fumanal, Milena; García de la Banda, Inés; Moriñigo-Gutiérrez, Miguel Ángel; Balebona-Accino, María del Carmen (2016-09-27)The marine fish pathogen Photobacterium damselae subsp. piscicida (Phdp) is responsible for important disease outbreaks affecting several fish species including flatfish Solea senegalensis (Kaup). Phdp is able to avoid ... -
Use of water soluble extracts from ulva sp. by probiotics and fish bacterial pathogens
Tapia-Paniagua, Silvana Teresa; Fumanal, Milena; Fernández-Díaz, Catalina; Clavijo-Frutos, Encarnación; Moriñigo-Gutiérrez, Miguel Ángel; Balebona-Accino, María del Carmen[et al.] (2017-07-20)BACKGROUNDS The potential of seaweeds as dietary components is considered for a wide range of cultured fish species. In this context, Ulva is investigated as a good source of protein, minerals and vitamins. In addition, ...