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    Listar por autor "Espartero Sánchez, José Luis"

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      • A comparative study of the antiangiogenic activity of hydroxytyrosyl alkyl ethers 

        Marrero Capitán, Ana Dácil; Castilla, Laura; Espartero Sánchez, José Luis; Madrona, Andrés; Rodríguez-Quesada, Ana MaríaAutoridad Universidad de Málaga; Medina-Torres, Miguel ÁngelAutoridad Universidad de Málaga; Martínez-Póveda, Beatriz AmparoAutoridad Universidad de Málaga[et al.] (2020-09-22)
        The phenolic compound hydroxytyrosol and its derivatives are responsible for some of the health benefits of the intake of virgin olive oil, having shown antiangiogenic properties. In this study, we explored the ...
      • Comparison of the anti-angiogenic potential of hydroxytyrosol and five derivatives 

        López-Jiménez, Auxiliadora; Gallardo, Elena; Espartero Sánchez, José Luis; Madrona, Andrés; Medina-Torres, Miguel ÁngelAutoridad Universidad de Málaga; Rodríguez-Quesada, Ana MaríaAutoridad Universidad de Málaga[et al.] (Royal Society of Chemistry, 2018)
        Hydroxytyrosol is a phenolic compound present in extra virgin olive oil, either in free form or as derivatives, and related to some of the health benefits described for olive oil intake. We have demonstrated previously ...
      • Evaluation of the anti-angiogenic potential of hydroxytyrosol derivatives 

        Marrero Capitán, Ana Dácil; Martínez-Póveda, Beatriz AmparoAutoridad Universidad de Málaga; Castilla, Laura; Gallardo, Elena; Espartero Sánchez, José Luis; Carrillo Fernández, Paloma; Rodríguez-Quesada, Ana MaríaAutoridad Universidad de Málaga; Medina-Torres, Miguel ÁngelAutoridad Universidad de Málaga[et al.] (2018-09-19)
        Angiogenesis, a process which allows the formation of new vessels from pre-existing ones, is an essential phenomenon for tumor survival since it allows cancer cells to obtain nutrients and oxygen. This explains the increasing ...
      • Inhibition of Endothelial Inflammatory Response by HT-C6, a Hydroxytyrosol Alkyl Ether Derivative. 

        Marrero Capitán, Ana Dácil; Castilla, Laura; Bernal, Manuel; Manrique-Poyato, María InmaculadaAutoridad Universidad de Málaga; Posligua-García, Joel; Moya-Utrera, Federico; Porras Alcalá, Cristina; Espartero Sánchez, José Luis; Sarabia-García, Francisco RamónAutoridad Universidad de Málaga; Rodríguez-Quesada, Ana MaríaAutoridad Universidad de Málaga; Medina-Torres, Miguel ÁngelAutoridad Universidad de Málaga; Martínez-Póveda, Beatriz AmparoAutoridad Universidad de Málaga[et al.] (MDPI, 2023-07-28)
        Hydroxytyrosol (HT) is a bioactive phenolic compound naturally present in olives and extra virgin olive oil (EVOO) which is described as an antioxidant, antitumoral and antiangiogenic molecule. Previous studies of ...
      • Nitrocatecoles derivados de Hidroxitirosol: síntesis, biodisponibilidad y evaluación de su capacidad antioxidante y neuroprotectora 

        Gallardo Morillo, Elena (Universidad de Málaga, Servicio de Publicaciones y Divulgación Científica, 2014)
        La dieta mediterránea (DM) es objeto de numerosos estudios en cuanto a los efectos beneficiosos que produce en el organismo, principalmente, por su incidencia positiva en la prevención de los accidentes cardiovasculares. El ...
        REPOSITORIO INSTITUCIONAL UNIVERSIDAD DE MÁLAGA
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