JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Listar

    Todo RIUMAComunidades & ColeccionesPor fecha de publicaciónAutoresTítulosMateriasTipo de publicaciónCentrosDepartamentos/InstitutosEditores

    Mi cuenta

    AccederRegistro

    Estadísticas

    Ver Estadísticas de uso

    DE INTERÉS

    Datos de investigaciónReglamento de ciencia abierta de la UMAPolítica de RIUMAPolitica de datos de investigación en RIUMAOpen Policy Finder (antes Sherpa-Romeo)Dulcinea
    Preguntas frecuentesManual de usoContacto/Sugerencias
    Listar por autor 
    •   RIUMA Principal
    • Listar por autor
    •   RIUMA Principal
    • Listar por autor

    Listar por autor "Rubio-Hernández, Francisco José"

    • 0-9
    • A
    • B
    • C
    • D
    • E
    • F
    • G
    • H
    • I
    • J
    • K
    • L
    • M
    • N
    • O
    • P
    • Q
    • R
    • S
    • T
    • U
    • V
    • W
    • X
    • Y
    • Z

    Ordenar por:

    Orden:

    Resultados:

    Mostrando ítems 1-17 de 17

    • título
    • fecha de publicación
    • fecha de envío
    • ascendente
    • descendente
    • 5
    • 10
    • 20
    • 40
    • 60
    • 80
    • 100
      • Activation energy in particle suspensions 

        Rubio-Hernández, Francisco JoséAutoridad Universidad de Málaga; Murillo-González, Santiago; Gómez-Merino, Ana IsabelAutoridad Universidad de Málaga; Páez-Flor, Nicolás Marcelo (2015-10-05)
        Assuming that the molar activation energy in a fluid is interpreted as a measure of the potential energy barrier required for the molecular movement [1], the viscosity of a fluid depends on the actual size of the molecules, ...
      • A comparative rheological study of amaranth, wheat and chickpea doughs 

        Santos-Ráez, Isidro MaríaAutoridad Universidad de Málaga; Rubio-Merino, Julia; Rubio-Hernández, Francisco JoséAutoridad Universidad de Málaga; Gómez-Merino, Ana IsabelAutoridad Universidad de Málaga; Arjona-Escudero, José LuisAutoridad Universidad de Málaga; Serrano Martín, Noelia; Medina Jiménez, Lucía; Martín Salvador, Dario; Lara Sánchez, Luis; Guijarro Chirosa, Pedro[et al.] (2019-10-02)
        Legume flours due to their nutritional benefits (e.g., high levels of proteins, fiber, complex carbohydrates, micronutrients and vitamins) are ideal ingredients for improving the nutritional value of bread and bakery ...
      • Diseño de hormigones autocompactantes volcánicos andinos 

        Naranjo Herrera, Luis Fernando (UMA Editorial, 2025)
        El hormigón autocompactante (HAC) es un material innovador que fluye por su propio peso, permitiendo una compactación uniforme sin vibración, lo que lo hace ideal para estructuras complejas. Se caracteriza por su alta ...
      • Electrorheological behaviour of flour/olive oil dough 

        Rubio Merino, Julia; Rubio-Hernández, Francisco JoséAutoridad Universidad de Málaga; Gómez-Merino, Ana IsabelAutoridad Universidad de Málaga (2019-10-21)
        • Changes in flow properties upon the application of an electrical field can be evaluated using of electrorheological techniques. • The fact that it had shown successful to reduce the fat content [1] has aimed us to ...
      • Electroviscous Effects in Stationary Solid Phase Suspensions 

        Rubio-Hernández, Francisco JoséAutoridad Universidad de Málaga (IOAP-MPDI, 2021-02-05)
        El flujo a través de medios porosos es un tema de interés en diferentes campos de investigación como la medicina, la ingeniería y la ciencia. La aparición espontánea de distribución iónica en la interfase sólido-líquido ...
      • Estudio de la resistencia y reología de hormigones con adición de escorias de cobre como sustituto del árido fino 

        Cruz Carrasco, Manuel (Universidad de Málaga, Servicio de Publicaciones y Divulgación Científica, 2014)
        Las escorias de cobre son un residuo procedente del proceso pirometalúrgico de los minerales sulfurados de cobre. Estas normalmente se depositan en vertederos autorizados anexos a las plantas de fundición. Los volúmenes ...
      • Experimental assessment of thermal and rheological properties of coconut oil-silica as green additives in drilling performance based on minimum quantity of cutting fluids 

        Gómez-Merino, Ana IsabelAutoridad Universidad de Málaga; Jiménez-Galea, Jesús JavierAutoridad Universidad de Málaga; Rubio-Hernández, Francisco JoséAutoridad Universidad de Málaga; Santos-Ráez, Isidro MaríaAutoridad Universidad de Málaga (Elsevier, 2022-09-25)
        Conventional metal working fluids are prepared from petroleum based mineral oils with toxic, carcinogenic, non- biodegradable and unsustainable additives, which can cause serious environmental contamination and health risks ...
      • Física básica: electromagnetismo 

        Rubio-Hernández, Francisco JoséAutoridad Universidad de Málaga (Servicio de Publicaciones y Divulgación Científica, 2004-02-27)
        Volumen dedicado al estudio del Electromagnetismo. La filosofía de este libro es la siguiente: partiendo de un conocido teorema de la Teoría de Campos de Helmholtz, que establece que un campo de fuerzas queda determinado ...
      • Rheological behavior of a commercial milk-based sauce 

        Rubio-Hernández, Francisco JoséAutoridad Universidad de Málaga; Rubio Merino, Julia; Gómez-Merino, Ana IsabelAutoridad Universidad de Málaga; Cabello Arrabal, Sara María; Pérez Hidalgo, Cristina; Alcázar, Gonzalo; Lange, Alexandra[et al.] (2019-10-21)
        • The acceptation of semisolid foods by consumers is greatly determined by their rheological properties. • Sauces are semisolid foods and, in general, show viscoplastic and shear-thinning viscous flow behaviours. On the ...
      • Rheological behaviour of fruit and milk-based smoothies 

        Rubio-Merino, Julia; Rubio-Hernández, Francisco JoséAutoridad Universidad de Málaga; Gómez-Merino, Ana IsabelAutoridad Universidad de Málaga (2017-09-12)
        Two of the most important food attributes for today´s fast-moving lifestyle are convenience and healthiness [1-2]. Fast-moving lifestyle specifically affects to elderly people, who are prone to bad-nutrition due to their ...
      • Rheological study of the aggregation state of alumina nanofluids 

        Arjona-Escudero, José LuisAutoridad Universidad de Málaga; Santos-Ráez, Isidro MaríaAutoridad Universidad de Málaga; Gómez-Merino, Ana IsabelAutoridad Universidad de Málaga; Rubio-Hernández, Francisco JoséAutoridad Universidad de Málaga (Hernández, M.J., Sanz, T, Salvador, A., Rubio-Hernández, F.J., 2017)
        The presence of alumina solid particles in aqueous phase induces a change in the viscosity of the suspension from Newtonian to non- Newtonian flow. Besides, the presence of solid particles is adequate for the use as a heat ...
      • Sobre la influencia de la composición, concentración y adiciones en el comportamiento de flujo viscoso no-newtoniano de pastas de cemento volcánico andino 

        Páez-Flor, Nicolás Marcelo (UMA Editorial, 2018-12-07)
        Estudio del comportamiento viscoso No-Newtoniano de pastas de cemento comerciales volcánicas andinas, sustituciones progresivas de cemento Portland puro por puzolana volcánica andina y pastas de cemento volcánicas andinas ...
      • Superimposed squeeze and rotational flows of Newtonian and power-law fluids 

        Rubio-Hernández, Francisco JoséAutoridad Universidad de Málaga; Velázquez-Navarro, José FranciscoAutoridad Universidad de Málaga; Rodríguez Lara, Miriam (AIP Publishing, 2024)
        This study theoretically predicted the response of superimposed squeeze and rotational flows (SSRF) of fluids with different viscous behaviors (i.e., Newtonian, shear-thinning, and shear-thickening fluids). The theoretical ...
      • Temperature and particle concentration influence on the complex viscous behavior of a hydrophilic fumed silica suspension 

        Fernández-Díaz, Edgardo; Rubio-Hernández, Francisco JoséAutoridad Universidad de Málaga; Velázquez-Navarro, José FranciscoAutoridad Universidad de Málaga (2022-04)
        Shear-thinning behavior (decrease of the apparent steady viscosity with shear) due to breaking of weak particle flocs and posterior alignment of individual particles in layers parallel to the flow direction is usually ...
      • Thermophysical and flow properties of coconut oil with silica fumed nanoparticles 

        Santos-Ráez, Isidro MaríaAutoridad Universidad de Málaga; Jiménez-Galea, Jesús JavierAutoridad Universidad de Málaga; Arjona-Escudero, José LuisAutoridad Universidad de Málaga; Gómez-Merino, Ana IsabelAutoridad Universidad de Málaga; Rubio-Hernández, Francisco JoséAutoridad Universidad de Málaga; Rubio-Merino, Julia; Tamames Rodero, Víctor[et al.] (2019-10-02)
        This work is concerned with the rheological and thermal study of silica fumed dispersed in coconut oil. The dispersed phase behave as a non newtonian fluid during the phase change. The addition of nanoparticles complicates ...
      • Using Natural Raw Materials and CEM Approach for the Design of Andean Volcanic Self-Compacting Concretes 

        Naranjo Herrera, Luis Fernando; Páez-Flor, Nicolás Marcelo; Rubio-Hernández, Francisco JoséAutoridad Universidad de Málaga (IOAP-MPDI, 2022-09-09)
        La actividad volcánica es característica de las zonas sísmicas. En consecuencia, el material volcánico forma parte del paisaje en lugares donde los terremotos son fenómenos naturales comunes. Dado que los residuos volcánicos ...
      • Validación de escorias de horno de arco eléctríco mediante su uso como adición al hormigón. 

        Contreras De Villar, Francisco (UMA Editorial, 2017-06-30)
        La industria del acero está presente en nuestra sociedad y es una de las piezas necesarias para dar solución a la mejora de los estándares de vida mediante la construcción. El acero es un material en todas las técnicas ...
        REPOSITORIO INSTITUCIONAL UNIVERSIDAD DE MÁLAGA
        REPOSITORIO INSTITUCIONAL UNIVERSIDAD DE MÁLAGA
         

         

        REPOSITORIO INSTITUCIONAL UNIVERSIDAD DE MÁLAGA
        REPOSITORIO INSTITUCIONAL UNIVERSIDAD DE MÁLAGA